Vaša korpa je prazna

Nega lica sa probioticima: Otkrijte novi trend za zdravu i sjajnu kožu

Probiotici su postali veoma popularni u svetu nege kože, a to nije ni čudo s obzirom na to koliko benefita donose našoj koži. Ovi dobri mikroorganizmi pomažu u održavanju ravnoteže mikrobioma na koži, što zauzvrat može da doprinese smanjenju upalnih stanja, jačanju imunog sistema kože, popravljanju oštećenja kožne barijere i sprečavanju delovanja štetnih bakterija.

Preparati za negu lica sa probioticima postaju sve popularniji, a dostupni su u različitim oblicima, kao što su kreme, losioni, serumi, maske za lice i drugi proizvodi za negu kože. Ovi proizvodi obično sadrže probiotike poput Lactobacillus, Bifidobacterium i Streptococcus, koji pomažu u održavanju zdravog mikrobioma na koži.

Jedna od najvažnijih uloga probiotika u preparatima za negu lica jeste da oni poboljšavaju prirodni odbrambeni mehanizam kože, čineći je otpornijom na spoljašnje uticaje. To je posebno važno u slučajevima kada koža pati od problema poput akni, suvoće, crvenila ili iritacija, jer probiotici mogu da spreče dalje pogoršanje stanja i pomognu u njegovom izlečenju.

Osim toga, preparati za negu lica sa probioticima mogu da doprinesu i hidrataciji kože, čineći je mekšom, glatkijom i sjajnijom. Probajte da odaberete proizvode koji su prirodni, bez štetnih sastojaka poput sulfata, parabena i silikona, jer takvi sastojci mogu da naruše ravnotežu mikrobioma na koži i da izazovu nepoželjne efekte.

Kao što smo već pomenuli, probiotici se ne nalaze samo u preparatima za negu lica, već i u hrani. Dakle, uz korišćenje preparata za negu lica sa probioticima, možete da doprinesete zdravlju kože i iz ishrane, jedući fermentisanu hranu poput jogurta, kefira, kiselog kupusa, turšije i slično.


Kao zaključak, preparati za negu lica sa probioticima su sve popularniji, a to nije bez razloga. Probajte da pronađete preparate koji odgovaraju vašem tipu kože i uživajte u blagodetima koje probiotici mogu da donesu vašoj koži. Vaša koža će vam biti zahvalna.

Par saveta kako održati mikrobiom zdravim

 

U koliko vam trenutna kozmetika ne stvara probleme na licu, slobodno nastavite sa njenim korišćenjem. Međutim, potrebno je nekada i nešto promeniti u dnevnoj rutini, baš zato da ne bismo imali problema.

U tom slučaju vam preporučujemo blaga prirodna sredstva za negu, koja će pH vrednost održati u normali jer je očigledno sve kako bi trebalo da bude. 

S vremena na vreme detaljno očistite kožu pilingom koji sadrži probiotike ili posetite kozmetičara, koji će vam pomoći da uz probiotski tretman lica vratite zdrav i blistav izgled koži. 

Za lepšu i nežniju kožu, isprobajte porofesionalni Probiotic tretman:

 

 

Mastercard Maestro Visa American Express Dina Card Secured by Monri Intesa Verified by Visa Mastercard® SecureCode™
Prijavite se na Newsletter

Ostvarite akcijske popuste kupujući Mesmerie kozmetiku