Vaša korpa je prazna

Benefiti korišćenja pantenola su brojni, ali ova tri su najvažnija

Pantenol je jedan od glavnih sastojaka većine proizvoda za negu kože, kose i noktiju. Osim toga što se nalazi u preparatima za negu lepote odraslih, on se nalazi i u proizvodima namenjenim nežnoj, bebinoj koži.

Postoje brojne studije koje govore o dobrobitima pantenola, ali ova tri efekta koja dobijamo njegovom redovnom upotrebom, su neizostavna u svakodnevnoj rutini nege kože.

3 najvažnija efekta Panthenola:

1. Hidriranje kože

Pantenol za sebe vezuje vodu čime značajno poboljšava hidriranost površinskih slojeva kože. Hidrirana koža je elastična i nežna, a samim tim i daleko lepša. Proizvodi koji obiluju pantenolom su savršeni za suvu kožu, kao i kožu sklonu pucanju, ljuštenju i perutanju. Nakon redovne upotrebe kozmetičkih preparata sa pantenolom koža postaje obnovljena i lepša kako na dodir, tako i na pogled.

2. Obnavljanje kože

Pantenol poboljšava epitelizaciju kože, odnosno podstiče stvaranje novih ćelija. Nove ćelije menjaju stare koje su oštećene i tako se podstiče i ubrzava proces regeneracije oštećenja kože. Pantenol utiče na obnovu kože na kojoj se nalaze manje rane, opekotine, akne, ekcem, itd.

3. Umirivanje kože

Kombinacija hidratantnog dejstva sa podsticanejm epitelizacije, koži pruža sposobnost smirivanja iritacije, crvenila i svraba. Kreme sa pantenolom povoljno utiču i olakšavaju ujede insekata, blage opekote, blage ekceme, i oštećenja kože zbog vremenskih uslova.

Mesmerie kolekcija Panthenol proizvoda je idealna za negu svih tipova kože. Redovna upotreba ovih proizvoda će vašu kožu učiniti blistavom, lepom i nežnom. Široka paleta ovih proizvoda omogućava da u skladu sa svojim tipom kože i godinama odaberete proizvod koji vam u potpunosti odgovara. Mesmerie kolekcija Panthenol proizvoda sadrži visokokoncetrisan pantenol uz dodatak različitih aktivnih supstanci koje deluju blagotvorno na zdravlje kože.

Mastercard Maestro Visa American Express Dina Card Secured by Monri Intesa Verified by Visa Mastercard® SecureCode™
Prijavite se na Newsletter

Ostvarite akcijske popuste kupujući Mesmerie kozmetiku