Vaša korpa je prazna

Imaš masnu kožu? Da li si potpuno sigurna u to?

Ukoliko imaš masnu kožu, onda se sigurno pitaš kako da je obuzdaš i smanjiš masni sjaj koji ti brzo izbija, pogotovo nakon šminkanja ili nanošenja kreme.  Rešenje je jednostavno, počni da koristiš proizvode koji su namenjeni tvom tipu kože.

Da krenemo ispočetka, šta je to tačno "masna" koža?

Masna kože je u stvari dehidrirana koža bez obzira na njeno prekomerni mašćenje. Za njenu negu su potrebni hidratantni proizvodi, ali uz dobru hidrataciju je neophodno da ti proizvodi poseduju i antibakterisjko delovanje. 

Kako prepoznati masnu kožu? Masnu kožu karakteriše: 

Pojačan rad lojnih 
Proširene pore u kojima se zadržava masnoća
Sklonost ka mitiserima i aknama
Dobra vlaga na čpovršini kože, nedostatak vlage u dubljim slojevima kože
Neravna na dodir
Sivkasto-žućkaste boke
Preterano sjajna i mlitava

Masni tip kože se najčešće javlja u pubertetu zbog uticaja rada hormona koji mogu ubrzati rad lojnih žlezda, ali se može javiti i u zrelijem dobu zbog hormonskog disbalansa.

Kako se pravilno neguje masna koža?

Prvo pravilo negde masne kože je dobra hidratacija. Rasprostranjeno je mišljenje da masnoj koži nisu potrebne kreme i druga hidratantna sredstva jer ona dodatno maste kožu. ali to je potpuno pogrešno. Kada koži nedostaje hidratacije, ona će se zapravo mastiti još više. Osim hidratacije, masnu kožu je neophodno redovno čistiti i to sa proizvodima koji imaju antibakterijsko delovanje:

Za negu masne kože su neophodni i profesionalni tretmani u salonima, a njihova učestalost i inetzitet zavise od stepena promašćenosti kože i uvek se određuje prema savetu kozmetičara ili dermatologa. Osnovni tretman za negu kože je higijenski tretman, a uz njega savetujemo i:

Papaya Enzymatic tretman - enzimski tretman na bezi papaje

 

 

 

 

 

 

Mastercard Maestro Visa American Express Dina Card Secured by Monri Intesa Verified by Visa Mastercard® SecureCode™
Prijavite se na Newsletter

Ostvarite akcijske popuste kupujući Mesmerie kozmetiku