Vaša korpa je prazna

Mikronidling: Revolucionarna tehnika za zdravlje i lepotu kože

Dok tehnologija i nauka nastavljaju napredovati, takođe se razvijaju i inovativni pristupi u održavanju lepote i zdravlja kože. Jedna od najnovijih metoda koja privlači sve veću pažnju je mikronidling. 


Ova revolucionarna tehnika kombinuje preciznost, jednostavnost i impresivne rezultate, postajući omiljena među stručnjacima i pojedincima koji žele poboljšati izgled kože. U ovom članku, istražićemo šta je mikronidling, kako funkcioniše i koje su prednosti koje donosi.


Šta je mikronidling? 


Mikronidling je postupak u kome se koriste mikroiglice kako bi se izazvale kontrolisane povrede na koži. Ove mikroiglice prodiru u površinski sloj kože, stvarajući male otvore koji podstiču prirodne procese regeneracije kože. 


Ova tehnika takođe poznata kao kolagenska indukcija, podstiče stvaranje kolagena i elastina, esencijalnih proteina koji održavaju čvrstinu, elastičnost i mladolik izgled kože.


Kako funkcioniše mikronidling? 


Postupak mikronidlinga može se izvoditi kod kuće uz upotrebu dermarolera (uređaj s mikroiglicama) ili kod profesionalnih estetičara uz dermapen (uredjaj s kontrolisanom I promenjivom dubinom mikroiglica). 


Ukoliko osoba ima nizak prag bola potrebno je naneti blagu anestetičku kremu kako bi se umanjila nelagodnost. Medjutim kozmetičari danas umesto anestetičke kreme, koriste Booster sa Beta Glukanom i kiseonikom, koji sem što umanjuje neprijatan bol pri ubodu mikroiglica on omogućava I brži oporavak kože nakon tretmana. Takođe služi kao nosač aktivnih sastojaka ukoliko se koriste ampule sa aktivnim sastojcima. Zatim, primenjujete dermaroler ili dermapen. Oni stvaraju mikroskopske otvore na površini kože. Ovi otvori stimulišu prirodne mehanizme kože, što rezultira poboljšanom proizvodnjom kolagena i elastina. Osim toga, mikronidling takođe povećava apsorpciju seruma, krema i drugih proizvoda za negu kože.


Prednosti mikronidlinga:


1. Smanjenje bora i finih linija: Mikronidling stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, čime se smanjuje pojava bora i finih linija. Koža postaje glađa, zategnutija i mlađeg izgleda.


2. Poboljšana tekstura kože: Redovno izvođenje mikronidlinga može poboljšati teksturu kože, smanjiti ožiljke od akni, hiperpigmentaciju i neravnine.


3. Povećana apsorpcija proizvoda za negu kože: Otvaranjem mikrokanala, mikronidling omogućava proizvodima za negu kože da prodru dublje u kožu, što poboljšava njihovu efikasnost. 


4. Smanjenje pojave strija: Mikronidling se pokazao kao efikasan tretman u smanjenju pojave strija na koži. Kroz stimulaciju proizvodnje kolagena i regeneraciju kože, mikronidling može poboljšati izgled strija i učiniti ih manje vidljivim.


5. Poboljšanje tonusa kože: Ova tehnika može poboljšati tonus kože, čineći je blistavom, ravnomernom i zdravom.


6. Smanjenje pore i kontrola masne kože: Mikronidling može pomoći u smanjenju veličine pora i regulisanju proizvodnje sebuma, što je korisno za osobe s masnom kožom i sklonim aknama.

 

Kako brzo oporaviti kožu nakon mikronidlinga? 


Iako je mikronidling neinvazivna procedura, neophodno je nakon tretmana na kožu naneti specijano dizajniranu masku koja će trenutno umiriri tretiranu kožu.  Hyaluron Repair Cryo maska sa efektom prijatnog hlađenja, momentalno umiruje crvenilo I peckanje kože. Kako bi dodatno oporavili kožu  nakon maske treba naneti hidrantnu umirujuću kremu Hyaluron Reapir krema sa ceramidima I hijaluronskom kiselinom. Ova krema ima efekat podmlađivanja I zaštite kože nakon mikronidlinga. 


Na ovaj način,  koža se brzo oporavlja I obnavlja, tako da brzo možete nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima.

Zaključak: 


Mikronidling je inovativna tehnika koja pruža impresivne rezultate u poboljšanju izgleda i zdravlja kože. Od smanjenja bora i finih linija do poboljšanja teksture i tonusa kože, ova tehnika ima mnoge prednosti. Bez obzira da li se izvodi kod kuće ili kod profesionalca, mikronidling može biti sjajan dodatak vašoj rutini nege kože. Međutim, pre nego što se odlučite na ovaj tretman, uvek je preporučljivo posavetovati se sa stručnjakom kako biste se uverili da je prilagođen vašim specifičnim potrebama.

Mastercard Maestro Visa American Express Dina Card Secured by Monri Intesa Verified by Visa Mastercard® SecureCode™
Prijavite se na Newsletter

Ostvarite akcijske popuste kupujući Mesmerie kozmetiku