Vaša korpa je prazna

Pravilna nega tetovaže će je sačuvati zauvek: Sve važne stvari koje morate znati o pravilnoj nezi tetovaža

Svaka tetovaža na koži je oblik žive umetnosti koja se kreće svuda sa vama, a da bi zadržala boje,  oblik i da bi zarasla kako treba, ona zahteva adekvatnu negu.

Proces kakav je tetoviranje nije ni malo jednostavan kao što se čini na prvi pogled. Tetovaža je večna i za vreme njenog zarastanja joj morate pružiti sve što joj je potrebno, a na prvom mestu je nega, nega i samo nega. Bez obzira da li se radi o novoj, ili radite tetovažu preko tetovaže koju već imate, potrudite se da sledite sledeće savete.

Prvih 10 dana od tetoviranja su najbitniji za kasniji izgled tetovaže. U nekim tattoo salonima ćete dobiti adekvatne detaljne savete koji su od velike koristi, ali ako je tattoo majstor smetnuo sa uma da vam detaljno pojasni kako se pravilno neguje koža nakon tetoviranja, ovaj tekst će vam biti od velike koristi.

Mesec dana od tetoviranja je jako važno voditi računa o higijeni tetovirane kože. Imajte na umu da je koži nakon tetoviranja potrebno pravilno zarastanje kako bi ona sačuvala svoj oblik i punoću boja. Kada se koža tetovira, ona je na neki način "ranjena" i na njoj mogu da se pojave bele tačkice ili sitni ožiljci koji se ne mogu tako lako ukloniti. Koža koja je tetovirana zahteva punu pažnju, i ako joj to pružite vaša tetovaža će dugo vremena biti lepa i jarka. Zato je važno da se nakon tetoviranja detaljno pridržavate svih saveta koje vam je dao tattoo majstor.

Nakon zaceljivanja tetovaže, na red dolazi redovna zaštita i nega tetovaže u čemu će vam pomoći specijalno dizajniran Tatoo Bodygard Aftercare, bodi buter koji koristi najnovije sastojke koji dokazano štite tetovaže od starenja, promene oblika i gubitka boje.

Imajte na umu da se može desiti da tetovaža tokom vremena izbledi, dobije bele fleke ili promeni oblik. Ako svojim tetovažama pružite kvalitetnu i redovnu negu, vaša tetovaža će biti zaštićena.

U nastavku slede detaljne instrukcije za negu sveže tetovaže:

1. Uvek dobro operite ruke pre nego što dodirnete tetovažu!

2. Kada dođete kući nakon tetoviranja: uklonite zaštitu u roku od dva sata nakon što ste dobili tetovažu. Ne previjajte je ponovo. Nova tetovaža mora da diše, kao i svaka otvorena rana.

3. Operite tetovažu antibakterijskim tečnim sapunom. Budite nežni, nemojte koristiti spužvicu ili bilo kakvo sredstvo koje vrši piling kože. Koristite samo ruke.

4. Nežno tapkajte tetovažu papirnim ubrusom kako biste je osušili nakon pranja. Ne trljajte i ne koristite tkaninu sa hrapavom površinom.

5. Prva 3-4 dana od tetoviranja: Utrljajte malu količinu masti za kožu na svoju tetovažu. Možete koristiti bilo koje masno sredstvo namenjeno nezi kože, ali je bitno da bude bez alkohola. Vodite računa o tome da su vam ruke čiste pre mazanja tetovaže i ne stavljajte ruke nazad u mast nakon što ste dodirnuli tetovažu.

Obavezno utrljajte mast tako da gtetovaža ne bude sjajna ili masna - želite najmanju moguću količinu, u čestim vremenskim razmacima. Odstranite suvišnu mast čistim papirnnim ubrusom. Ne koristite vazelin, petrolej i slična sredstva. Operite, osušite i nanesite masti 3-5 puta dnevno, prema potrebi.

6. Prve noći nakon tetoviranja zaštitite tetovažu kako biste sprečili da se zalepi za posteljinu. Ne upotrebljavajte zavoje ili jastučiće, jer se vlakna mogu zalepiti za otvorenu ranu tetovaže i ometati proces zarastanja.

7. Prve dve nedelje nosite čistu, mekanu odeću - ništa abrazivno ili iritantno. Za tetovažu stopala: hodajte bosi što je više moguće. Ako morate da nosite cipele, najpre umotajte čistu tetovažu u celofansku foliju, a zatim pre nego što obujete cipele prekrijte čistom pamučnom čarapom. Izbegavajte sandale ili japanke tokom ovog perioda kako biste sprečili oštećenje tetovaže i oštećenja.

8. Nakon 3. ili 4. dana: Trećeg ili četvrtog dana vaša tetovaža će početi da se ljušti. To je normalno! Ne čačkajte kožu. Započnite negu blagim, belim losionom bez boja i parfema.

9. Koristite losion najmanje 2 nedelje, 1-2 puta dnevno.

Stvari koje treba izbegavati:

1. Nemojte češati, ljuštiti, udarati, trljati ili iritirati svoju novu tetovažu.

2. Tuširajte se, ali ne natapajte tetovažu 2 nedelje. Nema plivanja, namakanja ili vruće kade bar dve nedelje nakon tetoviranja.

2. Ne izlažite tetovažu suncu najmanje 3 nedelje nakon tetoviranja, nakon toga morate koristiti zaštitni faktor.

4. Ne nosite abrazivne materijale, nakit ili obuću koja se trlja o vašu tetovažu.

5. Ne dozvoljavajte nikome da dira vašu tetovažu, osim ako ne opere ruke.

6. Pazite na opremu za teretanu; dobro je operite pre upotrebe.

Može vam biti korisno:

1. Stavite led na svoju tetovažu kako biste smanjili otok.

2. Držite uzdignutom svoju tetovažu, kako biste smanjili otok.

3. Kratko se tuširajte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mastercard Maestro Visa American Express Dina Card Secured by Monri Intesa Verified by Visa Mastercard® SecureCode™
Prijavite se na Newsletter

Ostvarite akcijske popuste kupujući Mesmerie kozmetiku